Neteja de sofàs, catifes i moquetes.

Clean & Iron since 1987
Vaya al Contenido

Neteja de sofàs, catifes i moquetes.

Neteja a domicili. Serveis de neteja Clean and Iron Service
Publicado de Clean and Iron Service en Serveis de neteja · 6 Mayo 2021
Tags: netejadecatifesnetejadesofasnetejadebutaques
Quina mandra dóna netejar! És una d'aquelles coses que és difícil que li agradi a ningú. Jo ho faig mentre intento aclarir la ment quan em canso d'escriure o dissenyar, però quan toca dedicar-li un dia a fons, em llevo de molt mal humor.

També és veritat que treballar de dissenyadora per Clean & Iron Service, et permet jugar amb avantatge a l'hora de contractar un servei de neteja per a la casa. Però de tant en tant també m'agrada descarregar energia netejant a fons el meu sofà o la meva catifa. I aquí us deixo alguns consells de com fer el.

Natàlia Torres. Dissenyadora gràfica de Clean & Iron Service.


Sens dubte, els sofàs són els reis de la casa. Passem gran part del dia asseguts en ells, ja sigui veient NETFILX, dormint la migdiada, navegant per internet amb el portàtil sobre les cames o fins i tot menjant davant de la televisió.

Els consells del mestre Yoda
Ja ho deia el mestre Yoda, un gran ús comporta una gran neteja ¿No era així? Així que netejar els sofàs deu estar entre la nostra llista de tasques habituals. Normalment n'hi haurà prou amb un petit cura setmanal, a què afegirem un repàs a fons de tant en tant.

Dins de la neteja de sofàs, convindria distingir entre la neteja de sofàs de cuir i la neteja de sofàs de tela, ja que es tracta de dos materials que requereixen cures molt diferents.

www.cleaniron.net
Neteja de sofàs de cuir

Els sofàs de cuir són els meus preferits perquè la seva neteja és molt senzilla. Normalment, amb passar-los un drap humit cada setmana, per treure'ls la pols, és més que suficient. Si alguna vegada trobem una taca resistent, amb una tovalloleta de nadó amb crema hidratant, resoldrem el problema.

Tan sols cal anar amb compte amb les taques de greix i els líquids com el vi o les salses. Cal absorbir-se ràpidament amb paper de cuina o una esponja, i després passar una tovalloleta. Si deixem que es filtrin a la pell, tindrà difícil solució.

Les taques de tinta també són una mica complicades. Passa una mica com quan t'apuntes alguna cosa a "boli" a la mà, que no és fàcil de treure. Amb una mica d'aigua i sabó se n'anirà amb facilitat, i si es resisteix, cal utilitzar una petita dosi d'alcohol.

Serveis de neteja desde 1987

Neteja de sofàs de tela

Els sofàs de tela són els meus arxienemics. Tot i que és cert que hi ha noves teles amb tractaments que repel·leixen la brutícia, la seva neteja sempre m'ha portat de cap.

Per al dia a dia, el millor és utilitzar l'aspirador. D'aquesta manera traurem la pols que s'hagi anat acumulant, així com les petites molles o restes de menjar. Per a una neteja més a fons, l'adequat és rentar les fundes si és que és possible o utilitzar una màquina de neteja al vapor si el teixit ho permet.

En el cas de les taques líquides i de greix, cal actuar amb celeritat. El primer és absorbir, sense refregar com si fos una taca en una camisa i després tractar-les, ja sigui amb una mica d'aigua i sabó o un neteja taques en sec si es tracta d'una tela més delicada.

www.sosclean.com

Neteja de catifes i moquetes

La neteja de catifes i la neteja de moquetes són bastant similars. El més important en aquests casos, encara que soni absurd, és intentar no tacar. Per a això, és crucial no trepitjar les catifes ni les moquetes amb sabates o sabatilles, així com caminar amb compte amb líquids i menjars.

Per al seu manteniment habitual, el millor és una bona aspiradora amb filtre antiàcars. L'ideal és passar-cada poc temps, perquè no s'acumuli molta pols, almenys una vegada a la setmana, encara que el recomanable és un parell de vegades per setmana.

Pel que fa al tractament de les taques puntuals, vegem com tractar cadascuna d'elles:

• Els líquids i taques greixoses els absorbirem amb un drap de microfibra o una tovallola de paper, per després aplicar una mica d'aigua i sabó o un neteja taques en sec.

• El menjar cal retirar-la ràpidament, perquè no impregni les fibres de la roba.

• El fang, fruit d'haver entrat amb les botes a casa després d'un dia de pluja, convé netejar-un cop sec, ja que podem reduir-lo a pols i després raspallar i aspirar.

• La cera (d'algun sopar romàntica) cal endurir per després poder treure-a trossos. Posteriorment passarem la planxa sobre un paper absorbent per retirar la quantitat restant.

Empresa de neteja a domicili

Per a la neteja a fons, podem contractar una empresa especialitzada en neteja de catifes i moquetes, com Clean & Iron Service, que utilitzen el sistema d'injecció i extracció per les seves neteges tèxtils i que és la millor opció per fer una neteja i desinfecció amb profunditat

Espero que us hagi resultat interessant aquesta guia per a la neteja de sofàs, catifes i moquetes.

Neteja i desinfecció del teu sofà



Regreso al contenido