Prevenció contra els àcars

Clean & Iron since 1987
Vaya al Contenido

Prevenció contra els àcars

Neteja a domicili. Serveis de neteja Clean and Iron Service
Tractament anti acars

Els àcars són uns mini insectes o microorganismes, de la família dels aràcnids, El seu hàbitat natural és la pols, es troben de forma natural sobretot en teixits, tapisseries, catifes, matalassos, mantes, etc.

El nostre organisme porta convivint amb ells milions d'anys, però en alguns casos si la seva concentració és molt important, ens poden provocar algunes reaccions al·lèrgiques a la pell i vies respiratòries.

Per evitar que els àcars s'acumulin de manera preocupant i ens puguin generar problemes de salut, hem de seguir uns protocols bàsics de neteja.

Ventilar regularment la casa: Especialment dormitoris, un bon sistema és deixar diverses finestres obertes per provocar una circulació important d'aire, durant almenys 30 minuts. Les estades tancades durant massa temps solen acumular moltes quantitats d'àcars.

Especial atenció als matalassos: De manera regular un cop al mes, sacsejar de manera energètica, aspirar i deixar-los airejar al menys durant una hora. Si tinguéssem temps i espai l'ideal seria treure el matalàs al terrat o al balcó i sacsejar el molt energèticament. Anys enrere que els matalassos solien ser de llana natural, un cop a l'any es treia la llana es rentava en aigua bullin i després d'airejar es tornava a omplir el matalàs.

Roba de llit: Sobretot els llençols, rentar sempre a una temperatura superior als 60 graus. Canviar sovint per evitar acumulacions d'àcars.

Pijames i roba de dormir: És important també rentar la roba de dormir a una temperatura superior als 60 graus i canviar-los sovint. De poc o gens servirà que canviem els llençols i no canviem de pijama.

Cortines, catifes i moquetes: Concentren moltes quantitats d'àcars. Hem de fer una neteja correcta i continuada. De tant en tant sol·licita la neteja a empreses especialitzades. Et realitzaran la neteja de manera professional amb un òptim grau de desinfecció. Una empresa especialitzada és Clean & Iron Service, estan especialitzats en la neteja per injecció i extracció, amb productes especialitzats per a l'eliminació d'àcars.

Purificadors de aire Alpematic

Pols de la casa: Realitzar la neteja sempre amb un drap o baieta humida que puga retenir la pols i els seus àcars. Evitar plomalls o draps secs. Si utilitzem aspiradors comprovar que el sac estiga en perfectes condicions i que compleixi la normativa Europea de retenció de partícules. Hem d'evitar en la mesura més gran que les partícules de pols es desplacin per l'aire.

Ambient a casa: És important reduir sempre que puguem la humitat de la nostra llar. Una bona mesura seria mantenir-la per sota de l'50%. L'ús raonable de l'aire condicionat pot ajudar a mantenir un bon nivell d'humitat.

Peluixos dels nens: Els peluixos dels nens pel seu material de fabricació són uns acumuladors naturals d'àcars i si bé són difícils de netejar, hem de tenir especial atenció amb aquests. Un bon truc és aspirar bé i posar-los al congelador durant tota una nit i l'endemà tornar-los a aspirar per eliminar els àcars morts. Repetir cada dos mesos.

Utilització de productes químics: Al mercat existeixen varietat de substàncies químiques que eliminen els àcars i que en teoria no són perjudicials per a la salut. Però tal com hem comentat amb anterioritat, els àcars porten milions d'anys convivint amb nosaltres i el problema no és la seua existència, sinó més bé la seua possible alta concentració, si tenim una higiene de vida correcta, no tenim per què tenir problemes amb els àcars. Si bé és important fixar un calendari de neteges que ens ajudaran a mantenir els àcars a ratlla.

serveis de neteja urgents


Esperem que aquest article sigui d'ajuda per poder prevenir els problemes derivats dels àcars.
Clean & Iron Service. Empresa de serveis de neteja de qualitat a domicili des de 1987
Neteja professional per la teva llar



Regreso al contenido